Hei søte du ;* Ragnhild her! Jeg kommer fra Leirfjord en liten plass i Nordland. Blogger om alt og ingenting! Håper du vil følge bloggen min videre! ELSKER kommentarer!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser
Knute på stemmebåndet

Å ha knute på stemmebåndet er vell det samme som at man sliter ut stemmebåndet  å det blir små kuler på det. Det kan fåresake at du får grov, hes stemme. At du ikke kan kontrolere stemmen din og at du må presse stemmen og konsentrere deg får å snakke i normal stand. Man kan oppleve at man snakker høyere enn andre, og at stemmen er ukontrolerbar at den går opp og ned hele tiden! Som en bergodalbane! Man sliter ut stemmen foraltids, og noen forandrer stemmen og den blir slik når den er ødelagt (Mørk og hes) 

 

Når jeg var liten hadde jeg lys stemme, men dette varte ikke lenge! Jeg var rampete og hyper, lekte og sloss hele tiden! Dette var selvfølgelig med MYE roping! Så mye at jeg en dag ikke kunne snakke mer.Stemmen min var helt borte! Husket når jeg var på butikken, så slet jeg med å svare folk når de snakket til meg siden jeg kunne nesten bare hviske på det verste! Jeg var mye til legen med det. Fikk fort vite at jeg hadde knuter påstemembåndet! De bestemte seg for å ikke opperere den bort i så ung tilstand. Heller vente til jeg hadde lært meg å kontrolere den og så la meg bestemme selv. Jah, jeg har enda knutene!

Når jeg fikk stemmen min tilbake var den grov og hes, og ropte og anstrengte meg for å snakke normalt! Mange nye folk som møter meg, sier jeg høres ut som et gutt, eller at jeg har rar stemme som om jeg har halsbetenlse hele tiden. Jeg sliter jo selvfølgelig med at jeg har vondt i halsen, men det var mye mer før når jeg var liten! Nå kan kontrollere stemmen min som før! Men har enda den mørke hese stemmen min. Nye folk tror ikke jeg kan det, men da har dere ikke hørt meg når jeg var liten. Mamma,Pappa,Christoffer,Charlotte,Elisabeth og storesøsstrende mine er vant med det og legger aldri merke til noe rart med stemmen min da. Bare når jeg blir syk da, da blir stemmen min unormal stygg!   Vil si stemmen min er mer "nomal" nå da, den er på det beste nå!  Selv om stemmen min aldri blir helt normal!

 

Mange lurer på hvorfor jeg ikke opprerer knuten bort?, Hvorfor jeg ikke gjør det er for det er blitt litt min personlighet denne stemmen, det er meg og jeg føler jeg passer til den og liker meg med den! Det er lissm Ragnhild stemmen som alle kjenner igjenn!  Så jeg vil ikke ha noe annen stemme enn den jeg har, med mindre jeg har slitt like mye nå som da jeg var liten! 

 

 

 

 

Mira Craig har da knuter på stemmebåndet, haha hun har mye mørkere stemme enn det jeg har nå! 


  
Navn:

E-mail:
        
Blogg:
        
Kommentar:hits